Trænger dit tag til udskiftning?

Kender du tegnene på, at dit tag skal udskiftes? Hvis du ikke er sikker, så er det på tide at finde ud af det. Der er mange forskellige ting, der kan gå galt med et tag, og hvis disse problemer ikke bliver behandlet, vil de blive værre med tiden. I denne artikel vil vi se på, hvordan du kan identificere, hvornår et nyt tag bør installeres, og hvilke fordele der er ved at udskifte taget. Vi vil også se på, hvilke skridt boligejere kan tage, hvis deres nuværende tag skal udskiftes, uanset om de ønsker at hyre nogen eller gøre det selv.

Tegn, på at taget bør udskiftes

– Alvorlige lækager: Hvis du bemærker vandpletter, revner eller andre problemer omkring tagdækning og loft i dit hjem, er der sandsynligvis en lækage. Den grundlæggende årsag kan være noget simpelt som en isdæmning på kanten af dit tag, der forhindrer korrekt afløb, eller det kan være meget mere alvorligt – måske er der sket en skade under en storm, eller et dyr har gnavet sig gennem taget.

– Forvredne, revnede og rustne helvedesild: Hvis dine helvedesild er vredet revner eller ruster, nærmer de sig, sandsynligvis slutningen af deres levetid – hvilket kan betyde, at der siver vand ind i dit hus. Du bør udskifte dem, hvis nogen af disse tegn er til stede.

– Dit tags alder: De fleste tage holder mellem 20 og 40 år, afhængigt af flere faktorer. Generelt set er det tid til at udskifte et tag i de senere faser – hvis der er mere end to lag helvedesild, eller hvis du kan se tørråd i nogle områder.

Fordele ved at udskifte

– Energieffektivitet: Hvis dit eksisterende tag er beskadiget, er det sandsynligvis ikke så effektivt til at holde varmen ude af dit hus om sommeren og holde den inde om vinteren. Udskiftning af et slidt eller defekt tag kan øge energieffektiviteten betydeligt i forhold til både varme- og køleomkostninger. Tagene har også indflydelse på isoleringen – udskiftning af en gammel tagsten med nye isolering øger isolationsværdien af dit tag og hjælper med at holde varmen inde eller ude.

– Mulighed for øget ejendomsværdi: Hvis du planlægger at sælge dit hus, kan et nyt tag være med til at tiltrække købere, fordi det øger kantstenen og lader dem vide, at der er blevet foretaget reparationer for nylig. Et nyt tag er også mere energieffektivt end et ældre , hvilket kan betyde lavere elregninger for dig – og gøre dit hus mere attraktivt for potentielle købere.

Hyr nogen professionelle, hvis taget skal udskiftes

Hvis taget på dit hus er i dårlig stand, er det på tide at gøre noget. Du bør hyre professionelle fagfolk til at udføre arbejdet for dig, for at sikre dig, at arbejdet bliver gjort korrekt og effektivt. Hos DK Tag & Facade er vi specialister i lægning af nyt tag og her kan du overlade ansvaret og arbejdet til udannede mennesker, som ved hvad de laver. Hos DK Tag og Facade er der et samarbejde mellem tømrer, ingeniører, murer og blikkenslager. Virksomheden er beliggende i Djursland, men kører også i store omegn for at hjælpe med tag og facader.