Tænk over om psykoterapi kunne hjælpe dig

Tænk over om psykoterapi kunne hjælpe dig

Der er rigtig mange forskellige grunde til, at man kan vælge at gå i psykoterapi. Mange vælger at finde en psykoterapeut, fordi de oplever, at der er noget der står i vejen for dem i deres liv, og fordi der måske er noget i deres liv, som går dem på og forringer deres livskvalitet.

Det kan være årsager som: depression, mindreværd, ensomhed, sexlyst, problemer i kærlighedsrelationen, fyring, stress, angsttanker eller en opvækst, som man gerne vil arbejde med at bearbejde bedre. 

Men psykoterapi kan også sagtens være, hvis man ønsker udvikle sig og måske få et større perspektiv på, hvem jeg er som menneske, og hvad der er det vigtige for mig, i det liv jeg lever. En god og støttende måde at lære mere om dig selv så og en fortrolig og tryg platform at udvikle dig på også i forhold til arbejdslivet.

Der er også nogen, der vælger at gå i parterapi. Igen kan der være mange forskellige årsager til at opsøge en parterapeut. Det kan være alt fora sygdom, utroskab, dårlig kommunikation, uoverenstemmelser omkring børneopdragelse eller forskellige sexuelle behov.

Det kan også være, at I har besluttet at gå fra hinanden men gerne vil have støtte og hjælp til at jeres brud kommer til at ske på en hensigtsmæssig måde i forhold til eksempelvis jeres fælles børn. Her kan en parterapeut bruges som nyttig mægler, der kan se det hele lidt udefra i helikopter perspektiv, så I kommer fra hinanden på den bedst mulige måde uden for mange sår og skrammer.

Går du eller I med overvejelser omkring at opsøge hjælp, så kan man i mange tilfælde sagtens kontakte en terapeut og spørge lidt ind til processen, hvis der noget, man har brug for afklaring omkring. Det er ofte en stor beslutning, så der vil altid være forståelse for, at du eller I har brug for en afklaring.