Sådan renser du din vandpibe

Husker du at gøre din vandpibe ren, så du undgår en dårlig lugt fra din vandpibe eller at din vandpibetobak begynder at få en dårlig smag? Hvis ikke så er det nok på tide at begynde at gøre dette.

Heldigvis kræver det ikke så meget at få renset sin vandpibe. En god tommelfingerregel vil være, at man altid vasker sin vandpibe, efter der er blevet røget på den. Dermed slipper man også for rust og oxidation. Samtidig gør det bare rengøringen af vandpiben langt lettere, hvis det bliver gjort hyppigt ift. hvis den har stået i lang tid uden at blive gjort rent.

Størstedelen af vandpiber har messing i vandpibens bundrør. Så hvis dette ikke bliver gjort rent regelmæssigt, kan det begynde at oxidere, og det vil resultere i at påvirke smagen, når du ryger.

Hvis du dog har oplevet, at din vandpibetobak begynder at give en dårlig smag, så forsøg at skylle vandpiben med citronsyrer, der er blandet op i vand. Der findes også rensevæske specielt egnet til at rense vandpiber.

Hæld vandet ud fra vasen / kolben, hvorefter du fylder den med nyt vand i. Dernæst skrubber du med en vase børste, der passer til størrelsen på din vandpibe for det mest effektive resultat.

Efter du har gjort dette, tager du dit vandpiberør og lader det varme vand sive langsomt igennem, så det bliver blødt godt op. Anvend børsten til at børste vandpiberøret og vær ekstra opmærksom på slangeporten.

Når det kommer til vandpibehovedet, så vent med at rengøre den indtil den er tilpas kølet af. Du ved, at den er kølet nok af, når du kan holde vandpibehovedet i hånden uden at brænde dig.

Lerhoveder til vandpiber tåler ikke, hvis de bliver udsat for et temperaturchok, hvilket typisk vil opstå, hvis hovedet er for varmt til vandet. Dette medfører til, at der kan komme små revner i lerhovedet, som får tobakken til at sive ud. Til rens af lerhoveder, benyt da lunkent vand, idet det også opløser snavs og sovs fra tobakken.