Kom i gang med jerkbait fiskeri

Hvis du gerne vil i gang med jerkbait fiskeri skal du have det rigtige udstyr. En jerkbait er en type agn, der er designet til at glide fra side til side eller rykket gennem vandet for at efterligne bevægelserne af en såret agnfisk. Fiskeri med jerkbait kan være meget effektivt til gedde og aborre.

Det rigtige grej til jerkbait

For at rigge en jerkbait skal du binde lokkemaden til din fiskeline med en løkkeknude. Den mest almindelige måde at fiske med jerkbait på er at kaste den ud og lade den synke et godt stykke. Derefter begynder du at rykke agnen fra side til side eller rulle den ind med hurtige ryk. Det gælder om at få agnen til at ligne en såret fisk, der forsøger at flygte. Dette vil normalt få en fisk til at slå til. Når du fisker med jerkbait, er det vigtigt at bruge det rigtige grej. Et baitcasting-hjul af god kvalitet med en 0,20 til 0,30 line er ideelt. Du skal også bruge en stang med en medium til kraftig aktion. Dette giver dig den kraft, du har brug for til at lave disse hurtige ryk.

Hvilke fisk fanger man på jerkbait?

Jerkbait bruges oftest til at fange gedde, aborre, ørred og andre vildtfisk. Så uanset hvilken fisk du er ude efter, så prøv jerkbait-fiskeri. Du vil måske blive overrasket over, hvor produktivt det kan være. I udlandet bruges jerkbait også til at fiske efter storbars og småbars.

Find en sø og kom i gang

Nu hvor du ved lidt mere om jerkbait-fiskeri, er det på tide at komme ud og prøve det. Den bedste måde at lære det på er ved at komme ud på vandet og prøve det selv. Så find en sø eller flod i nærheden af dig og kom i gang. Måske vil du opdage din nye yndlingsmetode at fiske på.