Hvorfor har senge brug for seng? Hvilken type hundeseng er bedst?

Hunde anses ofte for at være menneskets bedste ven. De tilbyder ubetinget kærlighed, kammeratskab og beskyttelse. Du ved det måske ikke, men din hund har også brug for et sted at sove! Nogle hunde vil sove mere i sin hundeseng end andre, men det er vigtigt at give hunden et sted, hvor den kan være sig selv, og trække sig tilbage fra larm og mennesker, hvis den har behov for det. Her er det også vigtigt, at man lærer sine mindre børn at lade hunden være, når den er i sin hundeseng.

Hvilke type hundeseng er bedst?

Senge kan fremstilles af en række forskellige materialer, som ruskind og læder, bomuld, nylon, lærred, uld eller syntetisk pels. Der er mange valgmuligheder som både varigheder i blødhed, praktiskhed og udseende.

Det kan være svært at spørge sin hund, hvilken den foretrækker. Men du kan vælge den hundeseng, som du finder mest komfortabel, som måske også falder godt ind i boligindretningens stil.

Praktisk hundeseng

Hunde går ikke så meget op i hygiejne som mennesker. Efter en gåtur i regnen vil hundens pels hurtig blive beskidt, og derfor bør man også tænke praktisk i forhold til snavs. De fleste hundesenge af stof kan kræve en tur i vaskemaskinen (hvis den må det) for at blive ren igen. Men hvis du vælger en hundeseng, som er mere smudsafvisende, så vil du nemt kunne tørre snavs af med en våd klud.

Vælg den rette størrelse

Hundesengen skal naturligvis passe din hunds størrelse. Har du en chihuahua, kan du vælge en lille kurv eller en hule, og hvis du har en stor labrador, så bør du kigge efter en større hundeseng, En for lille seng kan være ubehagelig for din hund, og en for stor seng kan få din hund til at føle sig utryg. Husk også at tage hensyn til, at din hvalp vil vokse.