Hvordan fylder du benzin på dine medarbejdere?

At sørge for sine medarbejdere er et stort ansvar, og det handler ikke kun om at tænke arbejdsmæssigt professionelt. Det handler i lige så høj grad om, at sørge for, at de har det godt – også ud over arbejdet. Det er de små ting i hverdagen, der gør, at arbejdspladsen føles god og rar, og at det skaber et dejligt sammenhold på arbejdspladsen. Herunder kan du læse om nogle af de ting, du kan gøre eller indføre, der kan fylde lidt ekstra benzin på dine medarbejdere i løbet af en lang arbejdsplads.

Hold små pauser i løbet af dagen

Det er vigtigt at holde små pauser i løbet af hele arbejdsdagen. Har I derfor aktuelt en ordning, hvor i primært har en længere frokostpause, kan du med fordel forsøge at tænke flere små pauser ind i arbejdsgangen. At kunne slappe af i hovedet i bare 10 minutter en gang i mellem kan øge effektiviteten markant.

Husk at anerkende og husk ikke at presse

Som chef eller leder skal du huske at anerkende dine medarbejdere i tide og utide. Ros og flotte ord med på vejen er noget af det, vi alle tager med os. Og det er noget, vi har brug for. At få anerkendelse i hverdagen for det arbejde man udfører, er noget af det, der får en til at fortsætte. Både i forhold til den generelle lyst, men i særdeleshed også i forhold til lysten til at fortsætte med at kæmpe på. Omvendt kan press og stress have den omvendte effekt, og det har ingen fortjent i deres arbejdsliv eller hverdag. Hvis det forholder sig sådan, er det et tegn på, at der er plads til forbedringer, og det er dit ansvar som chef og leder at få styr på dette.

Sund og lækker firmafrokost til et energiboost

En varieret firmafrokost fyldt med energi kan være det lille tiltag, der kan gøre den helt store forskel. At få leveret frugt og grønt direkte til virksomhedens adresse er en god måde at vælge det sunde til på. Og så er frugt og grønt bare godt i forhold til at give et ordentligt energiboost i løbet af dagen. Og det kan der bestemt være brug for, når alle har arbejdet intenst i flere timer. Desuden er det en god måde i tide og utide at vælge det sunde til, når man som medarbejder lige har brug for et skud energiboost.

Brug hinanden og lav andre ting end arbejde i løbet af dagen

Som medarbejdere kan I med fordel også bruge hinanden, snakke, grine og fjolle i løbet af arbejdsdagen. Generelt handler det om at lave andre ting end arbejde i løbet af jeres fælles arbejdsdag. Det skaber også et lille afbræk, der kan fylde jer med lidt ekstra energi til at fortsætte arbejdet efterfølgende. Ja, og så skaber det også nogle bedre forbindelser mellem jer, som er super gavnlige, og som vil gøre alt muligt godt for jeres sammenhold, når I nu skal arbejde sammen hver dag hele ugen.