Hjælp til køb af rengøringsmaskine til erhvervsrengøring

Det kan være utroligt svært at vælge den rigtige rengøringsmaskiner til din virksomhed, når du har rigeligt med andre opgaver der skal løses.
Ofte er investering i en rengørings ikke noget du arbejder med hver måned, og derfor sker er der med stor sandsynlighed sket en masse nye ting på markedet siden du sidst skulle købe en gulvvaskemaskine, fejemaskine, højtryksrenser eller støvsuger til erhvervsbrug.

Hvilken rengøringsmaskine leder du efter?

Du kan finde rengøringsmaskiner mange steder, men som med så mange andre ting er der de seneste år sket en utrolig udvikling af maskinerne. Derfor kan du med fordel vælge en specialist som leverandør, fordi du her kan være sikker på at få den bedste rådgivning, så du får den rigtige maskine til din opgave. Der findes specialister på nettet som du kan kontaktet og få en snak om dit rengøringsbehov, og en af dem er danske Toolworld.dk der er specialister i værktøj og rengøringsmaskiner. Deres tekniske kompetence kan hjælpe dig med at undgå de klassiske faldgruber, når du skal vælge rengøringsudstyr.

Køb eller leje

Om du skal købe eller leje din nye rengøringsmaskine er helt op til dig. Hvis du hellere vil have en fast månedlig ydelse kan det være en fordel med en lejeaftale så du ikke skal binde likviditet i en kostbar gulvvaskemaskine eller højtryksrenser. Typisk kan det være fordi din virksomhed vækster, og det derfor giver bedre mening at bruge virksomhedens kapital på at finansiere væksten gennem større varelager end at binde pengene i kostbart rengøringsmateriel.
Har du på den anden side adgang til kapital, vil det som regel være mest økonomisk at købe, men mange faktorer kan spille ind. Køber du maskinen står du selv med opgaven at få den omsat, når du skal have en ny. Med en lejeaftale står du ikke med det problem og kan frit vælge når aftalen udløber.

Ny eller brugt

Skal du vælge nyt eller brugt, afhænger lidt af hvilken type rengøringsmaskine du skal have.
Maskiner der bliver meget snavsede, og hvor skidt og snavs nedslider maskinens dele kan være risikabelt at købe brugt. Det kunne eksempelvis være en fejemaskine hvor støv og snavs er hårdt ved hjul, lejer, sugemotor og filter. En gulvvaskemaskine kan også være svær med mindre du stoler på din leverandør.

Ofte er gulvvaskemaskiner på batteri og standen af batteriet kan være afgørende, fordi de typisk udgør en stor del af maskinens værdi. Slanger og ventil kan også være nedslidte og ødelagte, så maskinen ikke fungerer optimalt. Alt sammen er noget du skal være opmærksom på hvis du køber en brugt gulvvaskemaskine.
Skal du bruge en højtryksrenser eller hedvandsrenser er det lidt lettere at konstatere fejl og slitage fordi maskinens funktion er relativt enkel. Der kan være risiko for gennemtæring af varmespiralen, eller nedslidning af højtryksrenserens pumpe som du skal være opmærksom på, men begge dele kan du tjekke ved at teste maskinen.

Skal man have serviceaftale på rengøringsmaskiner?

Du kan sagtens købe en rengøringsmaskine uden at tegne en serviceaftale, og mange gange kan det give god mening. Det kan dog være en fordel at få en inspektionsaftale så du med jævne mellemrum har kontakt med din leverandør som kan sørge for at din rengøringsmaskine virker 100% som den skal. Ud over eftersyn af maskinen har du også mulighed for at diskutere tilbehør og kemi til din maskine når du har besøg af en tekniker som laver dit årlige inspektionseftersyn.
Inspektionsaftaler er den mest økonomiske serviceaftale du kan have. Med en inspektionsaftale bliver din maskinen kigget efter og kontrolleret, og skal der repareres eller udskiftes dele betaler du for delene separat.

Der findes også serviceaftaler som dækker mere hvor alt er inklusivt, og du kan endda vælge at maskinen skal være i drift inden for et bestemt antal timer ved nedbrud. Disse aftaler er kostbare, og med mindre du har specifikke behov er inspektionsaftalen den oplagte valg.

Uanset om du ønsker en serviceaftale eller ej, er det en rigtig god ide at spørge ind til om den leverandør du påtænker at benytte kan hjælpe dig med service og reparation. Hvis ikke din leverandør tilbyder service skal du være opmærksom, også selv om din leverandør tilbyder at sende service videre til producenten.

Du får altid den bedste service og kontakt hvis service udføres af den leverandør der leverer maskinen til dig. Sendes service videre til producenten eller en eksterne leverandør mister du den personlige kontakt du har med din leverandør, og det er ikke til din fordel.

Spørg til referencer, det giver sikkerhed

Det er altid en god ide at spørge til referencer når du skal købe eller leje en ny rengøringsmaskine. Hvis du har valgt en seriøs leverandør kan leverandøren fremhæve referencer som har en opgave der matcher din. Det betyder at du kan være sikker på at leverandøren rent faktisk er seriøs med sit arbejde, og har kunder der bruger de maskiner de sælger. Der findes mange eksempler på leverandører der ikke arbejder seriøst med rengøringsmaskiner, men kun udbyder dem til salg – dem skal du undgå. Tag kontakt med leverandøren, så opdager du hurtigt om det er den vej du skal gå.

Valg af fabrikat

Der findes et utal af forskellige fabrikater at vælge imellem når det gælder rengøringsmaskiner. To af de store og veletablerede på det danske marked er Kärcher og Lavor som begge laver maskiner til både gulvvask, højtryksrens, fejning, damprens og støvsugning. Om du vælger den ene eller den anden er et spørgsmål om smag – begge laver gode maskiner af høj kvalitet som sikre dig det optimale resultat af dit rengøringsarbejde. Lavor har dog den fordel at de er billigere fordi der er kortere vej fra producent til dig – og færre led giver bedre priser.

Find en leverandør med kompetence

Selv om du nu har fået en masse gode råd om køb af rengøringsmaskiner er der dog stadig et som er det vigtigste og det er : “Vælg en leverandør der har kompetence på maskiner”.

Det er muligt at den leverandør du har i kikkerten ved en masse om rengøringsartikler, men derfor er det ikke sikkert de forstår sig på teknik og maskiner.

Vores bedste råd er derfor at du vælger en leverandør der har teknisk høj kompetence, så er du godt rustet til at løse de udfordringer der opstår hen af vejen i dit arbejde med din rengøringsmaskine.