Den gamle grønne antikvariatboghandler siger: ”At læse bøger er at leve”! Forklejner bestemt ikke de skønne ferieture, bestemt ikke. Hvad er skønnere end en tur f.eks. til Verona. Men tag nattoget elles skib næste gang af hensyn til vores skrøbelige miljø, medbring nogle skønne bøger. For at rejse, være grøn og læse kan bestemt godt forenes.
Salg af gamle bøger er den gamle antikvariatboghandlers speciale, rigtig gamle bøger, altså antikvariske bøger elsker han. Alligevel går han ikke uden om en god gang krimi/spænding. Jan Guillou eller Robert Goddard til eksempel. Men mest er han til filosofi, for åndelig føde skal der til. Som da han læste Fugls Føde af Peter Seeberg og tænkte: ”Hvorfor skriver han lige netop om mig?”. Sådan venter der mange oplevelser og overraskelser i bøger.
Den gamle antikvariatboghandler har været grøn længe før det blev politisk korrekt at være grøn eller rød/grøn eller grøn/blå. Den affaldssortering I udsættes for i dag, er grovsortering i forhold til den sortering som den gamle antikvariatboghandler foretager af sit affald, det være i sin husholdning eller affaldet i butikken.
Det at købe sin bøger antikvarisk, altså genbrugsbøger er også en del af den grønne omstillingsproces som alle skal lære. Dem der altid har handlet antikvariat bøger, kan ikke fratrække det i deres grønne regnskab. For i gennemsnit udleder enhver dansker fra nyfødt til olding 7200kg CO2 om året! Det lyder af meget. Men altså ikke mere end et par træer i en sund voksende skov kan optage igen som gavntræ, til gavn for vores virksomheder i træindustrien om føje år.
Derfor har den gamle antikvariatboghandler også besluttet at være foregangsmand for plantning af skov i Danmark. Hvis du vil være med, kan du hente hans nyhedsbrev ved at skrive til [email protected].
Pas godt på hinanden og vores jord.
Rigtig god læselyst og på genhør.