En julefrokost fra helvede.

Når december nærmer sig, er det tid til at tænke på den frygtede julefrokost. Du ved – den, hvor du skal tage et glad ansigt på og lade, som om alt er fint, mens du i virkeligheden er ved at dø indeni. Hvad, hvis jeg fortalte dig, at der var et alternativ? En måde at komme igennem festen på uden at skulle bekymre sig om at drikke for meget alkohol. 

Undgå alkohol totalt

Du kan vælge at lade være med at drikke overhovedet! Det virker måske skørt, men hør lige på mig, for det kan være det hele værd i det lange løb. Det er vigtigt at huske, at det at lade være med at drikke vil få dig til at føle dig uden for dit fællesskab nogle gange, så denne beslutning bør kun træffes efter nøje overvejelse. Hvis du ikke har det godt med at fortælle dine venner, at du har besluttet at lægge alle dine kort på bordet fra starten, så tænk, måske over at gå en anden vej.

Lad dig ikke distrahere

En ting, jeg anbefaler, er at skabe et personligt rum for dig selv, hvor det er okay at være ædru og have det sjovt på en anden måde. Hvis der f.eks. er spil eller trivia involveret, indgå en pagt med dig selv om at gøre dit bedste og ikke lade dig distrahere af det faktum, at alle andre drikker.

Skab, et andet fokus

Du kan også blive rigtig kreativ. Jeg kan f.eks. godt lide at få folk til at grine, så jeg vil måske vælge en sjov gave eller en fjollet dekoration i stedet for alkohol. Du kan endda tage noget hjemmelavet med! Som du sikkert ved, er mad altid, et stort hit til fester, så du kan altid tage noget lækkert med til at dele.

Accepter dit nye jeg

Hvis man har haft et alkoholmisbrug, så det rigtig nemt, at falde i igen. Derfor nytter det ikke noget, at man drikker engang imellem, for en alkoholmisbruger, kan ikke drikke lidt, det vil altid tage overhånd. Så gør det nu nemt for sig selv, og undgå alkohol, 100% og accepter, det valg. Få din familie og dine venner til at forstå det, så de ikke frister dig, men i stedet hjælper dem. Hvis du slet ikke kan tåle synet af at andre drikker, så kan det være svært at deltage i sammenkoster, hvor der serveres alkohol, her kan du selv vælge: Vil du acceptere, at andre drikker i dit nærvær, eller er fristelsen, for stor? – Hvis fristelsen er for stor, bør du selv tage ansvar og blive væk.