Efteråret er lige startet endnu engang . . .

det første træs blade efteråret kan aflæses på i haven, er kastanjen, der krøller sine blade og bliver mørkebrune. Årets gang som her i antikvariatet. Omkring 3½ tons bøger kom ind fra en, som havde mødt den sidste dag i vinteren og var gået bort.  Sorteringen er i gang, her er alt muligt til hylderne i antikvariatet, når først bøgerne er blevet registreret, fotograferet og lagt op på Bogbasen.dk, Der i al beskedenhed er Danmark første internet baserede antikvariat for snart 20 år siden.

Sådan har det været i alle årene, bøger er kommet ind og er blevet sendt ud igen til  nye hylder efter endt læsning.

Salg af gamle bøger kræver et dybt kendskab til hvad folk gerne vil have. Nogen gange må den gamle antikvariatboghandler sige, den er ikke in lige nu, men mon ikke der kommer en, der alligevel vil have den en dag. Men antikvariske bøger tager plads, derfor er der desværre ikke plads til alle 3½ tons. Der er mange gengangere, hvor mange er der på lager af en bog, så skal der vurderes omsættelighed. Men der er selvfølgelig også små perler imellem. Sådan er det bare. Danske Sølvmærker bog, Kringelbachs salte- og røgebog og en større samling af Lademanns naturfører. Når du sådan står og sorterer bøger, står du og tænker . . .

Er Jorden kommet ind i sit efterår . . .

Alt for tidligt på grund af menneskelig adfærd? For nu vi opererer i tons, så udleder vi danskere i gennemsnit 7200 kg. CO2 i gennemsnit om året. Denne adfærd på kloden er ved at vælte balancen og bringer tænkeligt Jordens mennesker ind i vinteren før tid. Men vi kan gøre noget ved det. For godt nok lyder 7200 kg CO2 fra nyfødt til olding af meget, men altså ikke mere en hvad to gode træer i god vækst kan optage om året. Mere om hvordan du kan hjælpe, tilmeld dig vores nyhedsbrev på [email protected].

Tænk altid grønt, inden du handler.