Bliv klogere på historien med Leksikongen

Synes du, at historie er kedeligt? Hvis ja, så er denne artikel noget for dig. Denne artikel vil lære dig, hvordan du kan få nyttig viden om dansk og udenlandsk historie, som du kan bruge i skoleopgaver eller til andre formål. Det kan virke som en masse arbejde, men det er det hele værd! En af de måder, vi vil vise dig det på, er ved at bruge Leksikongen.dk – et online leksikon med information fra hele verden. Du kan læse specifikt om historiske begivenheder eller bare tillære dig ny viden.

2 betydningsfulde personer i verdenshistorien

Nelson Mandela

Nelson Mandela er en af de mest fremtrædende politiske ledere i den moderne historie. Hans liv og arv er et fremragende eksempel for os at lære om, fordi han var en mand, der formåede at bruge sine ikke-voldelige protestmetoder mod apartheid, hvilket i sidste ende førte til, at han blev præsident for Sydafrika. Nelson Mandelas har skrevet en selvbiografi “Long Walk to freedom”, som er en fremragende bog, som man bør læse, hvis man gerne vil vide mere.

John F. Kennedy

John Fitzgerald Kennedy var en af USA’s præsidenter, der blev berømt for sit dristige lederskab og sin inspirerende tale. Han var USA’s 35. præsident fra 1961, til han blev myrdet i 1963. Før han blev præsident, var Kennedy medlem af den amerikanske kongres fra 1947 til 1953 og senator fra 1953 til 1960. Han vandt valget ved at besejre den republikanske modstander Richard Nixon i et af de tætteste præsidentvalg i historien – han vandt med blot to tiendedele af 1 procent – og betragtes som en

Historiske begivendeheder i verdenshistorien

2. verdenskrig i Danmark

Kan du huske 2. verdenskrig i Danmark? Det er vigtigt at lære om det, hvis du vil forstå Danmarks historie rigtigt. 2. verdenskrig var en kamp, der fandt sted mellem 1939 og 1945, over hele Europa og andre dele af kloden. I disse år lykkedes det Danmark at overleve, fordi de ikke var besat af Tyskland eller ethvert andet land.

Danmark har været besat af Tyskland et par gange gennem historien, men under 2. verdenskrig var Danmark slet ikke besat og overlevede uden problemer. Dette skyldes deres samarbejde med Hitlers regime, som sikrede dem en særbehandling.De fik f.eks. lov til at handle med “neutrale” lande som Sverige og Nederlandene

Danmarks samarbejde førte til, at de havde et meget godt forhold til Hitlers regime. De havde deres egen særlige politistyrke kaldet Hirden, der optrådte som nazister i Danmark. Hvis du vil vide mere om 1. og 2. verdenskrig, så læs på (LINK)

Den kolde krig

en kolde krig var den langvarige tilstand af politiske og militære spændinger mellem Sovjetunionen på den ene side og USA og dets NATO-allierede på den anden side. Sovjetunionens magt i Østeuropa, som det havde besat i slutningen af Anden Verdenskrig, førte til en generel følelse af, at sovjetiske styrker kunne angribe Vesteuropa uden varsel. Frygten for en invasion fra øst blev kendt som “den røde skræk”. Ethvert kommunistisk land eller enhver kommunistisk bevægelse uden for Moskvas kontrol blev også mistænkeliggjort. Dette omfattede revolutioner i Mellemamerika som Guatemala (1954), Cuba (1959) og Nicaragua (1979).