I Danmark har vi et langt og varmt forhold til naturen. Vi elsker at være ude, og vi bruger meget tid på at passe vores have. Naturen giver os ro og afslapning, og vi kan altid finde en grund til at fejre den.
En af de måder, vi hylder naturen på, er ved at pynte vores hjem med de ting, vi finder i den. Juletræet er et eksempel på dette. Det er et træ, der bliver hugget ned for at komme ind i stuen, hvor det bliver pyntet med lys og glitter. I dag er juletræet så udbredt, at det er svært at forestille sig julen uden det. Men hvor stammer juletræet egentlig fra?
Juletræets oprindelse
Der er flere teorier om juletræets oprindelse. Den første teori siger, at juletræet stammer fra Norden. De nordiske guder brugte træerne som forbindelsesled mellem jorden og himlen, og derfor blev træerne betragtet som hellige.
Den anden teori siger, at juletræet stammer fra Tyskland. Tyskerne havde en gammel tradition med at pynte et træ i deres hjem i forbindelse med julen. Dette træ var oftest et fyrretræ eller en gran. Pynten bestod typisk af lys og frugt.
I dag findes der mange forskellige typer af juletræer. De fleste af os har et gran eller fyrretræ i vores stue, men der findes også juletræer lavet af plastik eller metal. Uanset hvilket materiale dit juletræ er lavet af, så er det vigtigt at huske på, at det er et symbol på naturen – en hyldest til de træer, der vokser udendørs året rundt.
Konklusion:
Juletiden nærmer sig, og det betyder snart tid til at pynte op til jul! Hvis du skal have et nyt juletræ i år, så overvej et gran eller fyrreträd – to af de mest populäre typer af juletäbe in Denmark. Husk også at tage hensyn til miljøet – genbrug dit gamle juletäbe eller köb et miljövenligt alternativ made of recycled materials!