Dansk IT virksomhed søger konsulenter

Den danske IT virksomhed Logos Consult har mangel på danske IT konsulenter. Virksomheden beskæftiger omkring 30 mennesker og søger nu flere konsulenter til arbejdspladsen. Men der er generelt mangel på danske IT konsulenter.

Logos Consult foretrækker dog også kandidater med stor viden og erfaring indenfor et særligt IT område. Nemlig ERP programmer. Det er forretningssystemer anvendt af virksomheder til at styre bogholderi, lager, indkøb, produktion mv. Det er specifikt software udviklet af Microsoft. Stort set alle virksomheder i hele verden anvender et ERP program, og der findes flere forskellige udbydere af det. SAP, Visma og Microsoft står bag nogle af de mest udbredte systemer. Microsoft har gennem tiden udviklet flere ERP programmer. Fordelen er her at hvert program henvender sig til forskellige virksomheder. Programmet Finance and Operations henvender sig til store virksomheder, der primært beskæftiger sig indenfor produktion. Programmet Business Central henvender sig til mellemstore og store virksomheder indenfor flere forskellige brancher. Programmet rummer selvfølgelig avanceret økonomistyring samt styring af indkøb, salg og lager. Desuden har programmet et avanceret modul til styring af sager, projekter og ressourcer som særligt virksomheder, der fakturerer arbejdstimer og materiel har stor glæde af at anvende. Her kan man styre tilbud og ordrer til kunder og samtidigt få et overblik over timer, der er budgetteret og forbrugt på sager og opgaver hos kunder. Programmet kan også anvendes af virksomheder, der beskæftiger sig med produktion. Der er avanceret produktionsstyring i programmet så man kan styre styklister, montageordrer, planlægge produktionen, se på behov og ikke mindst håndtere flaskehalse i produktionen.

Medarbejdere hos Logos Consult har i mange år beskæftiget sig med Business Central programmet. De sørger for at implementere, opsætte, supportere og vedligeholde løsninger hos deres kunder, som primært er danske virksomheder. Når man implementerer programmet, er der mange overvejelser og hensyn at tage. Som kunde skal man tage stilling til regnskabsopsætning, styring af varer og lager. Her vil konsulenter hos Logos Consult selvfølgelig rådgive om programmet efter at have fået viden og input om kundens arbejdsgange. Konsulenterne hos Logos Consult kan herefter opsætte programmet som kunden ønsker det samt få udviklere til at programmere tilretninger, hvis nødvendigt. Her handler det om at have et tæt samarbejde mellem Logos Consult og kunden. Typisk vil en kunde have sine fakturaer, tilbud og ordrer tilrettet, idet kundens logo og betalingsoplysninger skal fremgå på disse dokumenter.

Logos Consult har eksisteret i ERP branchen i mange år, og er kendt for bl.a. at skrive bøger til programmet. Det er bøger målrettet brugere af programmet. Her kan man læse sig til hvordan man anvender programmet og f.eks. få hjælp til opsætning af kontoplan, debitorgrupper mv. Der er flere bøger til programmerne, og gennem tiden har mange mennesker haft stor glæde af at bruge bøgerne som opslagsværker og inspiration til at arbejde i programmet. Det er jo et omfattende program med meget funktionalitet.