I dag er det meget populært at oprette et ApS, fordi det kun “koster” 40.000 kroner at komme i gang. Egentlig er det forkert at se det som en omkostning, fordi personligt mister 40.000 kroner i kontanter, men så har du jo i teorien 40.000 kroner i aktiver. Minus gebyrer for stiftelse og mange andre ting. Denne artikel kommer til at dykke ned i reelle omkostninger i dit ApS, som du måske ikke har tænkt over, da du fik idéen om at stifte det.
Gebyrer til advokater
I vores eksempel for oven kom vi ind på, at der er nogle omkostninger i forbindelse med stiftelse. I dag er det meget svært at stifte et selskab uden om en advokat, da disse har en klientkonto. Med denne kan de skrive under på, at en konto tilhørende virksomheden reelt set har 40.000 kroner eller mere stående på den. Dette koster penge, og advokaterne vil oftest gerne tilbyde nogle flere ydelser, så de ender i de fleste tilfælde også med at lave alle dokumenterne.
Du skal nok regne med at dette kommer til at koste omkring 4.000 kroner, hvis du vælger at stifte holding og drift. Det er omkring lidt over halvdelen, hvis du kun skal have drift.
Gebyrer til banken
Når virksomheden endelig er stiftet, så skal du have pengene udbetalt. For at få pengene udbetalt, så skal du have, hvad der kaldes for en erhvervskonto. Det er ikke bare at gå ned i banken og få sådan en oprettet kvit og frit på fem minutter. Nej, det tager op til et par uger, og så skal du også betale for det. Du kan se en oversigt over erhvervskonto priser på denne hjemmeside: https://erhvervskontopris.dk/
Som du kan se, så kan du komme til at betale op til 5.000 kroner i oprettelse for en erhvervskonto. Dette har du nok ikke tænkt over tidligere.